måndag 3 maj 2010

En kort sammanfattning av helgens arbete

Detta har hänt:

Planen var alltså att påbörja de första fotograferingarna för vår stillbildsfilm under helgen. Lisa hade fixat modeller som skulle ställa upp under en session som vi beräknade till ett par dagars knäppande och korrigerande. Detta var vi för övrigt mycket tacksamma över då det visade sig vara mindre enkelt att få tag i folk som både kunde ställa upp som modeller under Valborgshelgen och dessutom få sin bensindrivna farkost att fungera hela vägen till den bestämda platsen. Kanske var det också därför som just den planen inte höll hela vägen för kvällen före första plåtningen fick vi återbud från våra modeller, helt utan några som helst back-up-planer. Men, med viss övertalningspedagogik ifrån fröken Ahlströms sida hade vi några timmar senare en ny modellduo som skulle få verka som skådespelare för vår film kommande förmiddag. Ett par som faktiskt kunde ställa upp trots pinsamt kort varsel OCH dessutom se fantastiskt bra ut på bild! Smakprov på resultatet av en två dagar lång plåtning med Lisbeth och Christian följer imorgon.

Måndagen har alltså gått åt till rensning och sortering av bildspråk och filer. Två dagars fotograferande, en kvantitet motsvarande mer exakt 1442 jpg-filer, är nu nedbantade till 327 bilder (exklusive fröken Klingas fotografiska insatser). Därtill kommer sedan en hel del miljöbilder och eventuellt en del kompletterande detaljfoton för att fördjupa historien, känslan och bildspråket ytterligare.
Dessutom har Malin satt ihop en supersnygg affisch till vår projektarbetsredovisning. Se den HÄR!

Kommande vecka:
Imorgon förmiddag kommer vi att sätta oss ner och titta igenom de utvalda bilderna tillsammans. Jag och Lisa kommer att redigera och retuschera en del, för att sedan lämna över materialet till Malin som påbörjar själva filmkomponeringen med "exponeringstider" och övertoningar. Efter det följer som sagt eventuellt ännu ett par fotograferingar (då vårt låtval är en drygt 7 minuter lång melodi kräver detta konststycke rent tidsmässigt också sin mängd bilder...) Vi hoppas alltså vara klara med såväl fotografering som struktur av bildurval under vecka 18 för att sedan kunna lägga resten av tiden på retusch och annat multimedialt fix.

Vi återkommer -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar