fredag 7 maj 2010

uppdatering om bortglömda förbättringar med mera

Som alltid när man är involverad i en större mängd projekt är det lätt att glömma av att nämna viktiga saker och förändringar som kan vara av relevans för exempelvis ens handledare. Här kommer en kort uppdatering av några sådana:

- Fredagsmöten
Vi besämde redan för flera veckor sedan att ha ett stående möte varje fredag där vi planerar den kommande veckan samt hur vi ska fördela arbetet. De senaste veckorna har mötena dock skett på lite spridda tider eftersom vi faktiskt lyckats ta igen en hel del av det vi planerade att göra innan vi gick på APU. Mer konkret innebär det att jag och Lisa just nu jobbar heltid med redigering och förminsking av de bilder vi valt ut till filmen, som vi sedan skickar vidare till Malin som sätter ihop hela härligheten. Teamwork!

- Bildmanus
Vill minnas att jag nämnde att vi även har satt ihop ett bildmanus. Det ser ut ungefär såhär:

Manuset bygger på ett möte mellan två personer som under filmens gång utvecklar en klassisk kärleksrelation. Själva manuset är skrivet enligt stoplteknik eftersom vi ville ha utrymme att kunna improvisera på plats och på så sätt skapa en så autentisk och naturlig skildring av vår historia som möjligt.

0-2 min: Svartvit presentation av karaktärerna. Mycket detaljbilder och motiv som beskriver huvudpersonernas känslor och personligheter. Spegla ensamhet och någon form av hopplös längtan. Stämningen är melankolisk.

2-3.10 min: Bilderna övergår i halvmättad färgskala. De båda karaktärerna upptäcker varandra och finner någon sorts igenkänningsfaktor i varandra. Stämingen är fortfarande ganska neutral.

3.10-4.30: Uppgång i musiken. Ett försiktigt närmande, hint av förhoppning.

4.30-5 min: Nedgång i musiken. Stämningen är stillsam. Här blir det fler naturbilder än porträtt.

5-6.15 min: Klimax, musiken blir explosiv och övergår i någonting euforiskt. Bilderna är färgglada, fartfyllda, dynamiska och fria.

6.15-7 min: Gitarrsolot övergår i klockspel och dämpade tumslag och huvudpersonerna vandrar ur bild.

- Projektrapporter
Utkasten till rapporterna är klara och väntar på feedback. Några justeringar i layouten och lite mer text kring resultatet, sedan skickar vi in våra färdiga versioner för granskning i nästa vecka.

- Affischer och marknadsföring
Printade så sent som igår eftermiddag ut affischer och flyers för vår projektredovisning. Där hittar man all väsentlig info om vår film. Finns att hämta och beskåda på exempelvis Yerba.

- Tidsplan?
Det här med gant-schema var en bra idé som tyvärr inte höll i längden, men trots mycket frånvaro på insatsfronten i samband med sjukdom och praktik tror vi oss ligga i fas inför redovisningen den 18 maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar