fredag 11 december 2009

Skiss över projektplan

Då var det bestämt! Efter en lång diskussion med Lisa och Malin under gårdagen, angående alla våra potentiella projektplaner beslutade vi oss för att jobba vidare på idén med den exteriöra fotoutställningen. Vi har kommit fram till att temat och motivet, i dubbel bemärkelse, för bilderna och projektet kommer att baseras helt på musik. Vi kommer alltså utgå ifrån x antal låtar av olika artister och genrer vars känsla vi sedan ska transformera till ett fotografi. Den här idén är kanske inte lika originell som de andra förslag vi hade tidigare, men vi har kommit fram till att detta är någonting som vi alla är intresserade utav och som vi tror att vi kan förverkliga inom tidsramen samtidigt som vi kan få ut någonting av det, både kunskaps och bildmässigt.

Jag och Lisa kommer att stå för fotograferingen och Malin kommer att marknadsföra och layouta det hela. Eftersom hela idén med projektet delvis bygger på att få ut bilderna i offentligheten utanför skolan kommer vi parallellt med plåtningar och musikanalyser att jobba med marknadsföring av den slutliga utställningen i form av folders, affischer eller broschyrer. Tanken med att göra utställningen offentlig är ju att fler ska kunna uppleva resultatet och samtidigt sätt sätta ett avtryck eller skapa ett intryck på målgruppen.
Vi tror att idén kommer att fungera väl i praktiken eftersom musik är någonting alla människor kan relatera till och på så sätt kommer man också att kunna identifiera sig med våra bilder. Genom den här metoden kan man få ett mycket varierande bildspråk, beroende på vilka låtar vi väljer och framför allt hur vi tolkar dessa. Nu ska det skrivas projektplan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar